گوجه سبز، یکی از میوه های فصل بهار است که خیلی از افراد به آن علاقه مند هستند. در ماه اردیبهشت، همه منتظر هستند که گوجه سبز به بازار بیاید. این میوه ی خوشمزه، ابتدا در کشور فرانسه پرورش داده شد. خوب است کمی در مورد خواص این میوه ی خوشمزه بدانیم.
همانطور که در ابتدای مقاله نیز ذکر کردیم گوجه سبز میوه ای با لایه بیرونی نازکی است و هسته سفت و محکمی در درون آن قرار گرفته است. رنگ این میوه ممکن است از سبز تا زرد مایل به سبز متغیر باشد. شکل و اندازه گوجه سبز به صورت بیضی مانند است. طعم شیرین یا ترشی دارد.
درخت گوجه سبز می تواند در هر جایی بین ارتفاع ۱۲ و ۱۵ پایی رشد پیدا کند. با اینحال، می توان این درخت را در ارتفاع ۶ الی ۹ پایی نیز رشد داد. درخت گوجه سبز قادر به خودلقاحی است و می تواند هر سال میوه بیاورد.
انواع گوجه سبز
این میوه گونههای متعددی دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم:
Golden Transparent
Bryanston
Cambridge Gage
Laxton’s Supreme
Laxton’s Gage
توزیع گوجه سبز: این میوه به صورت تجاری در فرانسه می روید با اینحال می توان آن را در سایر کشورهای اروپایی همچون پرتغال، اسپانیا و انگلیس نیز پیدا کرد. برخی از کشورهای آمریکای شمالی و سایر کشورها نیز این میوه را به خوبی رشد و توسعه می دهند. در ایران هم درخت گوجه سبز به خوبی میوه میدهد و البته یکی از میوه های تقریباً گرانقیمت محسوب میشود.
در اینجا اطلاعات تغذیه ای برای ۱۰۰ گرم از این میوه بیان شده است:
نام مقدار
انرژی ۴۶ kcal
کربوهیدرات ۱۱.۴ g
قند ۹.۹ g
فیبر ۱.۴ g
چربی ۰.۲۸ g
پروتئین ۰.۷۰ g
ویتامین A ۳۴۵ IU
ویتامین c ۹.۵ mg
فسفر ۱۶ mg
پتاسیم ۱۵۷ mg
گوجه سبز مزایایی برای بدن دارد. این مزایا عبارتند از: گوجه سبز سرشار از اسیدهای آلی مختلف، فلاونوئیدها، اسیدهای فنلی و ترکیبات آنتی اکسیدانی است و می تواند متابولیسم بدن را بهبود ببخشد. این میوه می تواند خستگی را کمتر نماید.
خاصیت دفع سموم دارد.