.
.
.
.
.
……………………..
زَنجـِبیل یا زنجفیل یک گیاه خوراکی، ادویه و گیاه دارویی است. زنجبیل از گیاه زرد رنگ دارای رگههای بنفش بدست میآید. اگرچه معمولاً از زنجبیل به عنوان ریشه آن گیاه نام برده میشود ولی در اصل قسمت مورد استفاده گیاه ساقه متورم شده زیرزمینی آن است که «ریزوم» نام دارد.
.
نام علمی: Zingiber officinale
طبیعت: زنجبیل دارای طبع گرم و خشک میباشد .
خواص:
زنجبیل دارای خاصیت ضد سرطانی می باشد. مخصوصا در پیشگیری از سرطان روده بزرگ در انسان جلوگیری می کند.
زنجبیل محرک دستگاه گوارش است و نوشیدن دمنوش آن قبل از غذا باعث افزایش اشتها و بعد از غذا باعث هضم غذا می شود. زنجبیل با افزایش ترشح بزاق دهان و آنزیم های مجرای گوارشی، به هضم و جذب مواد غذایی کمک می کند.
زنجبیل خلط آور است و با بیرون راندن مخاط خلطی از ریه ها، به درمان آسم، برونشیت و دیگر مشکلات تنفسی کمک می کند.
دمنوش زنجبیل داروی بسیار مناسبی برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و گلودرد است.
همچنین این دمنوش تقویت کننده معده است و به عنوان ضدنفخ نیز به کار می رود. برای از بین بردن عفونت های معده و روده از این دمنوش بعد استفاده کنید.
این دمنوش جهت درمان اسهال ناشی از مسمومیت غذایی نیز مفید است.
دمنوش زنجبیل ضد تهوع است.
این دمنوش برطرف کننده عطش و ادرارآور است.
.
.
موارد منع مصرف:
زنجبیل برای افرادی که دچار زخم معده می باشند توصیه نمی شود.
مصرف همزمان آن با مصرف داروهای ضد انعقاد که برای رقیق شدن خون استفاده می شود منع شده است.
اگر باردار هستید یا اینکه به نوزاد خود شیر میدهید جهت مصرف آن حتما با پزشک خود مشورت کنید.
………
طرز تهیه:
یک قاشق غذا خوری پودر زنجبیل یا سه/چهار برش از زنجبیل تازه را در یک قوری ریخته و یک لیوان بزرگ آب با دمای ۸۰ درجه سانتی گراد به آن اضافه کنید و اجازه دهید که به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد. در صورت تمایل می توانید از عسل یا خرما برای شیرین کردن آن استفاده کنید.