نارنج دارای طبع سرد و خشکی است و از همه قسمت های این گیاه (میوه، برگ، پوست و شکوفه) در طب سنتی برای درمان بیماری ها استفاده می شود. برای تهیه آب نارنج ، می توان هم از میوه های نارس و هم از میوه های رسیده استفاده نمود.
آب نارنج درخروج خلطهای غلیظ و زردرنگ مفید است.
آب نارنج نارس در بعضی خواص از نوع رسیده آن قویتر است. به همین دلیل از هر دو نوع رسیده و نارس استفاده میشود.
از دیگر اثرات آب نارنج میتوان به ضدسرطان، ضدحساسیت، آنتیاکسیدان، محافظ کبد، کاهنده قند، کلسترول خون، پایین آورنده پرفشاری خون، کاهش اسیداوریک و محرک سیستم ایمنی بدن اشاره کرد. نارنج در تحریک و تقویت عضلات قلب نقش اساسی داشته و در رفع نارساییها، ضعف قلب و ترومبوز بسیار موثر است.
* اب نارنج دافع صفراست و سلولهای کبدی را به کار و فعالیت واداشته و ضعف و نارسایی آن را درمان میکند و سموم بدن را از عضلات خارج کرده و از بین میبرد.
* اگر آب نارنج را گرفته و معادل یک سوم حجم آن گلاب اضافه کنید و هر روز صورت خود را با آن بشویید سوراخهای صورت را مسدود کرده و پوست چهره را تقویت میکند.
* برای معالجه تورم گلو از غرغره آب نارنج بهره برده و اگر دچار درد سینه، سرفه و سردرد ناشی از گرمی هستید آب نارنج را با کمی نبات جوشانده و میل کنید
– آب نارنج هضم غذا را آسان می کند.
– خوردن آب نارنج با شکر در رفع یبوست موثر است.
سر فصل های مطلب
Toggleتمام میوه های ترش و به ویژه مرکبات، حاوی ویتامین C هستند. آب نارنج نیز مانند دیگر مرکبات سرشار از ویتامین ث است که با مصرف آن سیستم ایمنی بدن تقویت می شود. در صورت ابتلا به سرماخوردگی ، مصرف آب نارنج ، روند درمان را سریعتر می کند.
آب نارنج یک ضدعفونی کننده است که مصرف آن در زمان گلو درد تاثیر بسیاری دارد. برای رفع تورم گلو و حلق ، می توان آب نارنج را غرغره کرد. همچنین می توان نصف لیوان آب نارنج را با یک قاشق عسل ترکیب کرده و بعد از غذا میل کرد.
یکی از راههای موثر و بی ضرر در درمان یبوست ، مصرف یک قاشق روغن زیتون به همراه یک فنجان مخلوط شکر و آب نارنج است. البته افرادی که دیابت دارند نباید از این روش درمانی استفاده نمایند.
آب نارنج ترکیباتی دارد که موجب کاهش فشار خون و چربی خون می شود. پس بهتر است آن را در رژیم غذایی خود بگنجانید. برای کاهش فشار خون باید نصف لیوان آب نارنج را با یک قاشق عسل مخلوط کرده و بعد از غذا میل کنید.
آب نارنج در درمان اریون مفید است. برای درمان اوریون می بایست آب نارنج و سرکه را با غوره به طور مساوی مخلوط نموده و بر روی برآمدگی گلو بمالید.در دوران بیماری ، فرد بیمار باید از مصرف غذاهای سرخ شده اجتناب کند.
مصرف مرکبات ترش مزه ، به هضم سریعتر مواد غذایی کمک می کنند. آب نارنج نیز یکی از مهمترین چاشنی های ترش مزه برای چاشنی غذا محسوب می شود. همچنین برای رفع ترشی معده ، مصرف آب نارنج همراه غذا بسیار موثر است.
آب نارنج در کاهش کلسترول بالای خون تاثیر زیادی دارد. همچنین مصرف آن برای جلوگیری از بیماری های قلبی، تحریک و تقویت عضلات قلب ، رفع نارسایی ها، ضعف قلب و ترومبوز بسیار موثر است.
در طب سنتی از نارنج برای رفع احتقان و گرفتگی بینی استفاده می شود.برای درمان گرفتگی بینی باید میوه نارنج را داخل آب در حال جوش انداخته و بخار آن را استنشاق کنید.
نارنج دارای ترکیباتی مانند لیمونن و میرسن است که خاصیت قوی ضد سرطانی دارد و خطر ابتلا به سرطان از جمله سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.
در طب سنتی برای از بین بردن پف اطراف چشم از آب نارنج استفاده می شود.
اگر به دنبال یک مرطوب کننده طبیعی برای پوست خود هستید ، آب نارنج انتخاب مناسبی است زیرا دارای خواص ضدالتهابی و ضد باکتریایی است.
برای مرطوب کردن پوست خود می توانید آب نارنج را با معادل یک سوم آن ، گلاب ترکیب کرده و مانند ماسک به صورت خود بمالید. مصرف مداوم این ترکیب باعث تقویت پوست می شود.
نارنج غنی در بتاکاروتن آنتی اکسیدانی قدرتمند است و از آسیب سلولها و پیری پوست جلوگیری می کند.
همچنین روغن نارنج در خوراکی ها ولوازم آرایش استفاده می شود و مواد موجود در آن از ریزش مو جلوگیری می کند.
آب نارنج به دلیل داشتن ویتامین C فراوان برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، و درمان سینوزیت بسیار مفید می باشد.
آب نارنج یک ضدعفونی کننده است که مصرف آن در زمان گلو درد تاثیر بسیاری دارد. برای رفع تورم گلو و حلق ، می توان آب نارنج را غرغره کرد. همچنین می توان نصف لیوان آب نارنج را با یک قاشق عسل ترکیب کرده و بعد از غذا میل کرد.
ویتامین C موجب جذب آهن غذا در بدن می شود. بنابراین مصرف آب نارنج به همراه غذاهای گوشتی ، میزان جذب آهن در خون را افزایش می دهد. بنابراین افرادی که دچار کم خونی هستند بهتر است خوردن آب نارنج را به همراه غذای خود فراموش نکنند.
یکی از خواص نارنج ، کاهش قند خون است. به همین دلیل به بیماران دیابتی توصیه می شود که این چاشنی خوشمزه را به سالاد و یا غذای خود اضافه کنند.
در طب سنتی همه مواد غذایی که ترش مزه هستند برای اعصاب بدن مضر می باشند. در این میان آب نارنج کمترین آسیب را به سیستم عصبی بدن می رساند اما عوارضی را دارد که شامل موارد زیر می شود :
۱٫ مصرف بیش از اندازه آب نارنج ممکن است موجب افزایش فشار خون شود و در نتیجه باعث افزایش ضربان قلب و تپش قلب می گردد. بهتر است بدانید که آب نارنج با کافئین واکنش نشان می دهد و باعث افزایش خطر ابتلا به فشار خون بالا، غش، حمله قلبی و سکته مغزی می شود.
۲٫ ممکن است مصرف آب نارنج با دارو هایی مانند استاتین ، داروهای ضد اضطراب ، فشار خون، داروهای چربی خون ، آلرژی و داروهای ضد قارچ ، ایدز ، مسکن و داروهای ضد تهوع و کاهش وزن تداخل دارویی ایجاد کند.
۳٫ تشدید بیماری گلوکوم از عوارض دیگر آب نارنج است.
۴٫ در برخی از افراد ، مصرف آب نارنج باعث تشدید سردردهای میگرنی می شود.
۵٫ بعد مصرف ماسک آب نارنج بر روی پوست از قرار گرفتن در مقابل نور خورشید اجتناب کنید ، زیرا موجب حساسیت پوستی می شود.
۶٫ کودکان، زنان باردار و مادران شیرده از مصرف آب نارنج خودداری کنند.