فصل پاییز در راه است و با خودش میوههای جدیدی میآورد؛ از خرمالو و انواع مرکبات گرفته تا انار. انار، میوه خوشخوراکی است که خیلی از خانوادهها آن را به اصطلاح دون میکنند و بههمراه نمک و گلپر میخورند. انار خوردن در شب یلدا هم سالهای سال است که به یکی از آداب این شب طولانی سال تبدیل شده. احتمالا از هر کسی درباره خواص انار بپرسید، در پاسخ میگوید که انار خون را تصفیه میکند ولی متخصصان تغذیه، فواید دیگری را هم برای انار ذکر میکنند…
تصفیه خون
میدانید که انار یک تصفیهکننده خون بوده و برای کبد بسیار مناسب است. به این دلیل از قدیم خوردن این میوه برای شفافیت پوست توصیه میشده است. از امام رضا (ع) نقل شده که انار بخورید تا دهانتان پاکیزه و خوشبو شود. مطالعات متعدد نشان داده که عادت به خوردن این میوه مانع تشکیل پلاکهای دندانی و بروز پوسیدگی دندان میشود.
تقویت قلب
نکته مهمی که باید درباره انار بدانیم خاصیت حفاظتی آن در برابر بیماریهای قلبی است. انار احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را با کاهش فشارخون، جلوگیری از اکسید شدن LDL و تشکیل پلاک در دیواره عروق پایین آورده و ریسک ابتلا به گرفتگی عروق را کم میکند.
خواص منحصر بهفرد
انار غنی از آنتی اکسیدانهای قوی پلی فنولیک (POLYPHENOL)، تانن (TANNINS)، (PUNICALAGINS) و (ANTHOCYANINS) میباشد. الاژیک اسید ELLAGIC ACID موجود در انار از بروز سرطان جلوگیری کرده و رشد تومورهای سرطانی را کند میسازد. انار برای سلامتی قلبوعروق، جلوگیری از تصلب شریانها و سکتهها، جلوگیری از پیری زودرس و آلزایمر و پیشگیری از سرطانها بهویژه سرطان پروستات مفید است. آب انار خاصیت میکروبکشی و ضذعفونیکنندگی دارد. یک انار معمولی ۴۰درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تامین میکند. همچنین انار منبع خوبی از اسیدفولیک، پتاسیم و آهن میباشد. کاهش فشار سیستولیک خون و کلسترولبد نیز از دیگر خواص انار میباشد. آنتیاکسیدانهای موجود در انار ۳ برابر میزان آنتی اکسیدانهای موجود در چای سبز است. انار تشکیل پلاک عروق را تا ۳۰درصد کاهش میدهد. انار میزان نیتریک اکساید بدن را نیز افزایش میدهد. انار خونساز و تصفیهکننده خون است. انار عطش را برطرف کرده و خنککننده است. انار برای درمان اسهال، آرتریت، زردی و بواسیر مفید است.
منبع : armandaily.ir
دیدگاهها بسته شدهاند.