زمانی که رادیکال های آزاد بدن کلسترول را اکسیده می کنند رگ های خونی آسیب دیده و چربی در رگ ها ایجاد می شود که نتیجه ی آن می تواند حمله ی قلبی باشد. مواد آنتی اکسیدان موجود در زیتون مانع اکسیده شدن کلسترول می شوند و از این رو به پیشگیری از بیماری های قلبی کمک خواهند کرد. زیتون دارای چربی است اما چربی سالم غیراشباعی دارد که خطر تصلب شریان ها و افزایش کلسترول بد را کم می کند. چربی غیراشباعی موجود در زیتون به کاهش فشارخون کمک می کند.
کاهش وزن
چربی های اشباع نشده که در زیتون نیز وجود دارند محرکی برای کاهش وزن خواهند بود. مصرف روغن زیتون چربی های داخل سلول های چربی را می شکند، چربی شکم را کم می کند و مقاومت انسولین را کاهش می دهد. کسانی که زیتون زیاد مصرف می کنند کالری کمتری دریافت کرده و به ندرت دچار اضافه وزن می شوند.