چای را با چی بخوریم؟
.
.
.
.
…………………………………
دقت کردهاید زمستانها چقدر چای و دارچین میچسبد؟ تابستانها هم چای و آبلیمو یا چای و نعناع حسابی تر و تازهمان میکند، اما به نظرتان بهترین چاشنی چای چیست؟ اصلا بهتر است چای سیاه بنوشیم یا چای سبز؟ شاید هم قهوه گزینه بهتری برای نوشیدنیهای درطول روزمان باشد.
به تشخیص طب سنتی، چای سیاه طبع نسبتا سردی دارد و مصلحش برای افراد گرممزاج شیر است، درواقع این افراد باید چای را در شیر دم کنند، شیرچای یک نوشیدنی خوشطعم و مقوی است اما مصلح چای سیاه برای کسانی که طبع سردی دارند ادویههای گرم مثل زنجبیل، دارچین، هل و زعفران است.
.
.
…………………………………..
برعکس چای سیاه، طبع چای سبز و قهوه، گرم و خشک است و نیاز به مصلح دارند. از آنجا که قهوه و کاکائو در مناطق گرمسیر و بسیار مرطوب رشد میکنند، مصرف این خوراکیها برای ساکنان همین مناطق بسیار مناسب است چراکه باعث میشود کمی بدنشان خشک شود و دچار بیماریهای رطوبتی نشوند، اما در منطقهای که کشور ما در آن واقع شده و بیشتر نقاطش کویری است، خوردن بیش از حد این مواد میتواند باعث اختلال شود. همچنین افرادی که خشکمزاج یا گرممزاجند اصلا نباید در مصرف چای سبز و قهوه زیادهروی کنند زیرا با مشکلاتی مثل یبوست، خشکی و خارش پوست و. . . مواجه خواهند شد.
.
………………………….
البته اگر بخواهید نوشیدنی درست کنید که با همه طبعها سازگار باشد، توصیه میکنیم این نوشیدنی هندی را امتحان کنید، چای را با شیر، زنجبیل و قدری عسل دم کنید. به این ترتیب که بهازای هر یک لیوان شیر، یک قاشق مرباخوری سرخالی چای خشک، نصف قاشق مرباخوری پودر زنجبیل یا به اندازه دو بند انگشت زنجبیل تازه و یک قاشق مرباخوری عسل را مخلوط کرده و روی شعله ملایم بگذارید تا بهتدریج جوش بیاید و چای رنگ بیندازد. این نوشیدنی بهخاطر زنجبیل کلسیم خوبی دارد و با تحریک عروق خونی دستگاه گوارش، جذب کلسیم را افزایش میدهد.